Referat: BK Walldia - Ränneslövs GIF

BK Walldia –Ränneslövs GIF 200828

Det var länge sen…. Som vi mötte vår närmaste granne på en fotbollsplan, närmare bestämt 2013.
Då spelade både Giffen och Bkw i femman södra.
BKW vann vårmötet med 3-1 på Wallevi och även höstmötet (30/8) nästan på dagen 7 år sedan vann blåtröjorna komfortabelt med 5-1 och blev så småningom 2:a i serien och flyttades upp till div 4 året därpå.
För Ränneslöv gick det inte så bra då man ramlade ur serien

Av dagens spelare i BKW var Nderim, Kenan, Tanne, Kalle Karlsson och Robban och i Ränneslöv var Johan Stråhle, Pelle Pettersson Simon Tideman och Karl Nilsson med även 2013.

Det är bra mycket lugnare i lokalderbyn numera än vad det var förr i tiden (60-70 talet) Då var det på den nivån att det enda som gällde var att besegra grannen, om det så var de enda segrarna som togs det året. Jag har minnen när jag som liten knatte såg spelare som vägrade ta motståndarna i handen efteråt när det skulle tackas för ”god match” .
Det är sportsligare idag, kan man väl säga.

Walldia har inlett årets serie på ett bra sätt och är obesegrade innan grannderbyt. Även Ränneslöv har inlett bra och vunnit 4 av 5 matcher hittills.

Walldia har trots idel segrar varit ganska hårt drabbat av skador och inför derbyt saknades 5 st p.g.a skador och 2-3 stycken till av andra orsaker.

Det ramlade in ganska mycket folk på Wallevi men någon fara för trängsel var det inte då folk nu börjar bli vana med pandeminavstånd.

Bra fotbollsväder med fuktig matta och mycket syre i luften.

Walldias trupp:

Dino, Robban, Tanne, Jakob, Egzon, Kalle, Simon, Noak, Macke P, Kenan, Hannes, Zett, Micke, Eldin, Viktor och Sakhi.

Walldia inleder bäst och dominerar skeendet med ett varierat spel som tvingar det mer storväxta Ränneslöv ner i eget straffområde.
Men det är gästerna som står för första vassa möjligheten efter 8 min när en Walldian slarvar i eget straffområde och blottar sig, men Dino kommer till undsättning och räddar upp situationen när han får en frispark med sig.

BKW ”kontrar” med en framstöt på vänsterkanten där Hannes vinner boll som går till Robban och så småningom når Kenan som i sin tur försöker placera bollen utom räckhåll för Linus Karlander i GIF kassen men bollen smiter precis utanför.

Det var signalen för en sekvens bra Walldia insatser. Jakob gör en offensiv raid över stor yta. Kalle får ett bra läge – skjuter över, Kalle igen hinner nästan före före Karlander i straffområdet.
Tanne går ut efter 20 min med en ömmande ljumske, Zett ersätter.

Halva halvleken har gått och det är Walldia som nu vinner närkamper och springer mycket och följaktligen dominerar skeendet på plan.

Naturligt tar också Walldia ledningen 1-0 i minut 25 när Egzon på högerkanten hittar in till Simon i offensiv position strax utanför straffområdet, Simon drar första en tillskyndande Ränneslövsspelare innan han drar dit bollen i Karlanders högerkryss – ett riktigt ”drömmål”

Det var vad som Walldia behövde – en spräckt nolla.

Sista kvarten kommer att domineras ordentligt av Walldia. I min 33 hittar Zett in till Hannes via studs på MackeP, innan Hannes distinkt trycker in 2-0 intill Karlanders högerstolpe.

Minuten efter var det dags igen, Walldia har bitit sig fast på Ränneslövs planhalva och får en hörna där Hannes är först på bollen i målområdet och petar in 3-0. Total dominans för hemmalaget och gästerna har inte skapat något speciellt framåt. Men vid ett anfall på högerkanten för gästerna kommer bollen in i Walldias försvar där Robban faller illa och troligtvis stukar handleden och får utgå för omplåstring. Resten av minuterna i första halvlek är som dittills i dominans av hemmalaget.

I pausvilan är tränarna väldigt nöjda för att inte säga lyriska över hur manskapet har genomfört första halvlek och till stora delar totaldominerat matchen så långt.

Andra halvlek startar som den första slutade, Walldia är mer snabbfotade än gästerna och den ganska tunga planen suger säkert mer för de tyngre grönrandiga.

Ränneslöv trycker upp laget och blottar sig då också bakåt. Hannes får ny yta och rycker ifrån sin bevakning men Andreas Örjansson hinner ifatt och fäller Hannes strax utanför straffområdet och blir också frilägesutvisad.

Perfekt frisparksläge för Hannes som själv tar hand om frisparken. Lite konstig uppställning av muren ger ett bra läge när två Walldianer i muren flyttar sig och Hannes prickar också dit 4-0 utan pardon.
En man mindre med nästan hela halvleken kvar gör det inte lättare för gästerna.

Walldia dominerar också nu ordentligt. Egzon går nu ut efter ett bra dagsverk och in kommer Micke.

5-0 kommer också med timmen spelad, det är igenom Kenans upplopp på vänsterkanten där han ser Noah dyka upp centralt och han serverar densamme bollen som Noah drar till men som blockeras av en gästförsvarare, returen går ut till Kalle som trycker dit 5-0 till vänster om Karlander.

Nu slappnar Walldia av lite väl mycket och släpper efter slarv till en reducering 5-1 i minut 61.
I samma minut kommer Sakhi in på högerkanten och Kalle går ut.

Gästerna har nu lite mer yta när Walldia trycker på, Gunter Hansen får också en möjlighet men skjuter utanför.
Men 20 minuter kvar kommer Victor Norberg in och Noah går ut.

Med 10 minuter kvar avslutar Hannes sin och Walldias målkavalkad när han på egen hand snurrar upp stora delar av gästernas försvar innan han sätter 6-1 stolpe in.
Några möjligheter till skapas av Walldia men istället bjuder man på ett reduceringsmål till i matchens sista minut.